Algemeen
Enneagram
Loopbaancoaching
Jacques van Hees
persoonlijke coaching
Malvert 65-75
6538 ED Nijmegen
024 - 345 05 45

ENNEAGRAM


Leer jezelf beter kennen via het Enneagram


In deze tijd wordt van mensen steeds meer gevraagd.
Een gezonde dosis zelfkennis en sociale vaardigheden zijn nodig om vooruit te komen in werk in leven.
Het Enneagram biedt inzicht in jouw drijfveren en kwaliteiten en reikt kennis aan hoe anderen beter te begrijpen.
Het Enneagram nodigt je uit om meer verantwoorde-lijkheid te nemen voor jouw leven en het ontplooien van je talenten.

In een mini traject van 3 gesprekken van 1,5 uur leer je welk type je hebt, wat je valkuilen zijn, hoe je jezelf gevangen zet in ego patronen en hoe je jezelf kunt ontwikkelen.
Kosten van een traject zijn op basis van jouw financiƫle draagkracht.
Mail of bel gerust voor meer informatie.

Ook voor mensen die het Enneagram al kennen kan ik veel betekenen.
De laatste jaren is het Enneagram steeds meer doorontwikkeld. Bv om ontwikkelingsmogelijkheden gerichter in kaart te brengen of meer zicht te krijgen op je subtypen. We weten nu dat je jezelf pas echt kent als je je subtype weet.
In een of twee gesprekken kan ik je dat uitleggen.

Wat is het Enneagram?

Het Enneagram is een oeroud leermodel dat negen persoonlijkheidstypen diepgaand beschrijft en op iedereen van toepassing is.
Het Enneagram houdt je een heldere spiegel voor.
Door hier echt in te kijken en de mechanismen die bij jouw type spelen te ervaren, kom je erachter waar jij warm voor loopt en blij van wordt, maar ook wat je lastig vindt.
Zo maak je contact met de basisenergie die bij jouw type hoort.
Je krijgt kansen om grenzen te verleggen, oude patronen te verlaten, jezelf te herwaarderen en meer heel te worden.
Daardoor ga je minder twijfelen en piekeren. Je zult meer vanuit je essentie leven en wordt productiever, creatiever, blijer, flexibeler en effectiever in je werk. Kortom, je komt in je eigen kracht.
Omdat je herkent waar anderen mee worstelen, zul je hen beter kunnen begrijpen en aanvoelen. Dat leidt weer tot beter samenwerken in relaties en werk.

Wat is mijn kennis en ervaring met het Enneagram?

Ik heb veel met het Enneagram gewerkt in individuele coachings trajecten. Daarnaast geef ik sinds 2005 cursussen en workshops.

In 1998 volgde ik mijn eerste cursus over dit onderwerp. Ik heb daarna vervolgcursussen en veel zelfstudie gedaan aan de hand van de boeken van Riso en Hudson, Hanna Nathans, Monique Schouten, Sandra Maitri, Willen Jan van de Wetering, Almaas, Helen Palmer en anderen.
Gedurende drie jaar heb ik intensieve opleidingen gevolgd bij Albert Kamphuis in Eindhoven: Persoonlijke Meesterschap via het Enneagram.
Ik volgde diverse workshops van Russ Hudson zelf en anderen.
Vanaf de oprichting in 2007 ben ik actief lid van het PEP (Platform Enneagram Professionals). Sinds 2008 ben ik actief in een Enneagram intervisie groep, waarin de nieuwste inzichten besproken worden, zoals de subtypen van Beatrice Chestnut.